اسراری در مورد شکلات + طرز تهیه ماسک شکلات تلخ برای صورت | تغذیه سالم

ماه نشان
سپتامبر 21, 2019 0 Comment

اسراری در مورد شکلات + روش درست کردن ماسک شکلات تلخ واسه صورت

اسراری در مورد شکلات + روش درست کردن ماسک شکلات تلخ واسه صورت

سیمرغ

 تا الان در مورد شکلات تلخ و خواص اون صحبتای زیادی شده اما این مطلب یکی از کامل ترین مطالبیه که در مورد خواص شکلات ارائه می شه

 امروزه بهترین شکلات تلخ موجود در سوپر مارکتا از نوع شکلات تلخ ۷۰ درصده. شکلات تلخ فواید زیادی واسه سلامتی داره که ما در این مقاله به طور کامل خواص شکلات تلخ رو واسه سلامتی کل بدن، لاغری و کاهش وزن، بارداری و پوست و مو توضیح دادیم.

 خواص شکلات تلخ واسه پوست و مو

 ضد آفتاب طبیعی

 شکلات تلخ پوست شما رو در برابر اشعه های مضر نور خورشید مراقبت می کنه و در نتیجه واسه پیشگیری از شرایطی مانند آفتاب سوختگی و سرطان پوست به درد بخوره.

 مرطوب کننده طبیعی پوست

 مصرف منظم شکلات تلخ به عنوان یه آبرسان و مرطوب کننده طبیعی عمل کرده و پوست شما رو نرم و مرطوب می کنه.

ماسک شکلات تلخ واسه صورت

۱/۸ فنجون عسل طبیعی رو با ۵ تیکه شکلات تلخ، ۲ قاشق چای خوری آرد جو دوسر و ۱ قاشق غذاخوری ماست ترکیب کنین، خمیر به دست اومده رو روی پوست صورت ماساژ بدین و بذارین ۱۵ دقیقه بمونه بعد با آب گرم بشورید.
۱/۲ فنجون شکر قهوه ای، ۳-۵ تیکه شکلات تلخ و ۱/۴ فنجون روغن زیتون رو با هم ترکیب کنین، به آرومی روی پوست صورت ماساژ بدین و بعد با آب گرم خوب بشورید.

 پاک سازی پوست صورت

 شکلات مشکی شامل کافئینه که با نابود کردن سلولای مرده پوست به پاک سازی پوست صورت کمک می کنه.

درمان ریزش مو

 شکلات تلخ شامل مقادیر بالای آهنه که گردش خون در پوست سر رو زیاد کرده و واسه پیشگیری و درمان ریزش مو به درد بخوره.

 پرپشت شدن موی سر با شکلات

 شکلات تلخ باعث افزایش رشد مو شده و به پرپشت شدن موی سر کمک می کنه.
 ۳ تیکه شکلات تلخ رو در مایکروویو یا درون ظرف آب داغ ذوب کنین، نصف فنجون ماست و ۱.۵ قاشق چای خوری عسل رو به اون اضافه کنین و محلوط رو روی پوست سر و موای خود بمالید. موها رو با کلاه بپوشونین و بذارین یکساعت بمونه بعد با آب گرم و شامپو خوب بشورید.

 فواید دارویی و درمانی شکلات تلخ واسه بدن

 لاغری و کاهش وزن

 محققان می گن که مصرف شکلات تلخ علاوه بر افزایش چربی سوزی، باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کنه.
ویل کلاور محقق عصب شناسی میگه : اگه یه تیکه شکلات مشکی رو ۲۰ دقیقه قبل از غذا به آرومی بخورین، سیگنالایی به مغز فرستاده میشه که جلوی اشتها رو گرفته و باعث کاهش پرخوری در افراد چاق می شه.
یادتون نره که زیاده روی در مصرف شکلات تلخ به دلیل کالری بالا باعث چاقی و زیاد شدن وزن می شه.

دیابت و قند خون

 تحقیقات زیاد نشون داده که مصرف شکلات تلخ یا شکلات مشکی به دلیل مقادیر بالای فلاونوئیدای موجود در اون و شاخص گلیسمی پایین باعث کاهش قند خون ناشتا در افراد گرفتار به دیابت می شه.
البته یادتون نره که افراد دیابتی بهتره که شکلات تلخ شامل مقادیر بالاتر کاکائو مصرف کنن چون قند پایین تری داره.

فشار خون

 پلی فنلای موجود در شکلات تلخ فشار خون بالا رو کم می کنه، مطالعه ای که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، نشون داده که اگه آدما به مدت هشت هفته ۲۵ گرم شکلات تلخ مصرف کنن فشار خون بالا در اونا کم میشه.

جنین، خانوما و زنان باردار

 یه مطالعه در فنلاند نشون داده که شکلات تلخ با آزاد کردن اندروفین و سروتونین در خون باعث کاهش استرس در زنان باردار شده و نوزادان اینجور مادرانی آروم تر هستد و کم تر گریه می کنن.
فلاونوئیدای موجود در شکلات تلخ واسه درمان کم خونی در خانوما و زنان باردار در دوران بارداری به درد بخوره. براساس یه مطالعه که در سالنامه اپیدمیولوژی منتشر شده مقادیر بالای تئوباریم موجود در شکلات تلخ خطر دچار شدن به فشار خون بالا در زنان باردار و پره اکلامپسی رو در سه ماهه اول بارداری کم می کنه.
۱۰۰ گرم شکلات تلخ ۶۷٪ آهن و ۵۸٪ منیزیم داره؛ آهن واسه حفظ اندازه هموگلوبین در دوران بارداری لازمه و منیزیم به متابولیسم اسیدای چرب کمک می کنه.
به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین که زیاده روی در مصرف شکلات تلخ ممکنه باعث سقط جنین در زنان باردار شه.

شکلات واسه کودکان

 تحقیقات نشون داده که مقادیر بالای فیبر موجود در شکلات تلخ خطر دچار شدن به اسهال و یبوست در کودکان رو کم می کنه.

شکلات واسه مردان

 مصرف شکلات تلخ باعث افزایش تستوسترون در مردان شده و با افزایش جریان رو بهتر کنه و در نتیجه توانایی تولید باروری در مردان رو زیاد می کنه.

شکلات واسه قلب

 مقادیر بالای فلاونوئیدای موجود در شکلات تلخ باعث کاهش خطر لخته شدن خون و سکته قلبی می شه. هم اینکه یه مطالعه که در مجله بین المللی قلب و عروق منتشر شده نشون داده که اگه افراد شکلات تلخ مصرف کنن گردش خون اونا بهتر می شه و خطر بیماریای قلبی و عروقی در اونا کم میشه.

کلسترول خون

 کره کاکائو موجود در شکلات تلخ شامل اولئیک اسید، استریک اسید و پالمیتیک اسیده که باعث کاهش کلسترول خون بالا می شن. مصرف شکلات تلخ واسه سه هفته ای باعث افزایش HDL یا کلسترول خوب خون می شه.

شکلات واسه معده و دستگاه گوارش

 فلاونوئیدای موجود در شکلات تلخ معده درد به وجود اومده به وسیله باکتریا، مسمومیت غذایی و بیماریای دستگاه گوارش رو درمان می کنن.

افسردگی

 شکلات تلخ باعث افزایش تولید اندورفین در خون می شه و باعث بهتر شدن خلق و خو و درمان استرس، اضطراب و افسردگی در افراد می شه.

بدنسازی

 مقادیر بالای پروتئین موجود در شکلات تلخ اونو به یه میان وعده ایده آل در بدنسازی تبدیل کرده.
بهترین زمان خورد شکلات تلخ پس از تمرینات بدنسازیه؛ شکلات تلخ بافتای آسیب دیده بدن رو بازسازی می کنه و باعث افزایش حجم عضله و عضله سازی در افراد می شه.

سرماخوردگی و سرفه

 مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و واسه پیشگیری و درمان سرماخوردگی به درد بخوره. تحقیقات نشون داده که تئوبورمین موجود در شکلات تلخ به دلیل خواص ضد التهابی که داره واسه درمان سرفه به درد بخوره.

کبد چرب

 محققان ایتالیایی می گن که مصرف شکلات تلخ به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدانا خطر دچار شدن به هپاتیت و مریضی کبد چرب در افراد رو کم می کنه.

چشم

 تحقیقات محققان نشون داده که مصرف شکلات تلخ به دلیل مقادیر بالای فلاونوئیدایی که داره، با افزایش جریان خون در شبکیه به بهتر شدن بینایی کمک کرده و عفونت چشم رو درمان می کنه.

سلامت دهن و دندون با شکلات 

 تئوبرومین موجود در شکلات مشکی از پوسیدگی دندون جلوگیری کرده و با نابود کردن باکتریایی که عامل بوی بد دهن هستن، به رفع بوی بد دهن و سلامت دهن و دندون کمک می کنه.

 مشکلات و مضرات شکلات تلخ

 به گفته کلینیک مایو مصرف شکلات می تونه باعث ایجاد مشکلاتی از جمله جوش، واکنشای پوستی آلرژیک، نفخ، کولیک در نوزادان، یبوست، پوسیدگی دندون، اگزما، سردرد و میگرن، افزایش قند خون، افزایش کلسترول خون،ئتهوع و استفراغ، گردن درد، مشکلات خواب، ناراحتی معده و زیاد شدن وزن و چاقی شه.
اگه حیوان خونگی مانند سگ و گربه دارین، مراقب باشین که شکلات تلخ نخورن چون شکلات واسه اونا بسیار سمیه.

طبع شکلات تلخ

 شکلات تلخ طبع گرم داره. شکلات تلخ شامل مقادیر بالایی فیبر، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، سلنیوم، روی، فسفر، مس، آنتی اکسیدانا و فلاونوئید هاس.
در سال ۱۸۴۷ یه شرکت شکلات سازی بریتانیایی به نام (J.S. Fry & Sons) اولین شکلات تلخ رو با به کار گیری سه ماده کره کاکائو، پودر کاکائو و شکر تولید کرد.

طرز به کار گیری شکلات تلخ

 شکلات تلخ رو میشه واسه جفت و جور شکلای جور واجور نوشیدنیا از جمله شکلات داغ یا هات چاکلت، کیک و شیرینی، شیک و بستنی و دسر استفاده کرد.

 مواد لازم واسه جفت و جور شکلات تلخ

  •  ۱/۲ فنجون برابر با ۱۰۵ گرم روغن نارگیل یا کره کاکائو
  • ۱ فنجون برابر با ۱۱۸ گرم پودر کاکائو خالص
  • ۴ قاشق غذاخوری عسل
  • ۱ قاشق چای خوری عصاره وانیل خالص

روش جفت و جور شکلات مشکی یا تلخ

 روغن نارگیل یا کره کاکائو رو روی حرارت کم آب کنین، بعد از روی شعله وردارین و پودر کاکائو، عسل و وانیل رو به اون اضافه کنین و خوب هم بزنین تا همه مواد با هم ترکیب شن.
 وقتی مایع یه دست و صاف شد اونو درون قالب بریزین و بذارین یه ساعت در یخچال یا فریزر بمونه تا سفت شه. شکلاتا رو از قالب جدا کرده و در یخچال نگهداری کنین. یادتون نره که می تونین به جای وانیل از تیکهای بادام و یا عصاره نعناع استفاده کنین.

 مقدار مصرف شکلات تلخ در روز

 بیشتر کارشناسان فکر می کنن که بهتره افراد سالم روزانه حدود ۳۰ تا ۶۰ گرم شکلات تلخ مصرف کنن.

ارزش غذایی شکلات تلخ (۱۰۰ گرم)

  •  کالری : ۲۷۰۸
  • چربی : ۴۳ گرم
  • پروتئین : ۷.۷ گرم
  • کربوهیدرات : ۴۶ گرم
  • فیبر : ۱۱ گرم
  • قند : ۲۳ گرم

.

منبع : seemorgh.com