اسفناج بخورید کم خونی نگیرید | سبزیجات
اسفناج طبیع سرد و تر داره . از مهم ترین خاصیت اون میشه به خونساز بودن و ضد کم خونی بودن اون اشاره کرد. اسفناج تقویت کننده قلبه مخصوصا اگه همراه با غذا خورده شه. اسفناجی که به صورت بورانی خورده شه واسه تمیز کردن دستگاه گوارش بسار خوبه. یکی از مهم ترین مواد معدنی اسفناج گوگرده که باعث قلیایی شدن خون می شه.
اسفناج کمبود املاح معدنی بدن رو جبران میکنه.
کسائی که اسفناج رو میجوشانند بعد آب اضافی اونو میگیرند اونها فقط تفاله اسفناج رو میخورند. بهترین روش خوردن اسفناج تازه اون هستش تلاش کنین به طعم تازه و خام اون عادت کنین.
اگه گرفتار به ضعف بدن یا اعصاب هستین چند روز صبحها نصف استکان آب اسفناج با نصف استکان آب شاهی همراه کمی آب بخورین.
واسه یبوست از دمکرده تخم اسفناج استفاده کنین، ۵ گرم تو یه لیوان آب به مدت ۲۰ دقیقه دمکرده بعد بخورین.
واسه درمان سوختگی، جرب و زخمهای جلدی اسفناج رو در روغن زیتون بپزید و روی زخم بذارین.
کسائی که مریضی کبدی دارن اسفناج بخورند.
کسائی که درد مفاصل دارن کمتر اسفناج بخورند.
کسائی که سنگ یا شن کلیه دارن اسفناج به مقدار کمی بخورند البته درمانگر ناراحتیهای کلیه هم میباشه.
کسائی که ورم معده دارن از خوردن اسفناج دوری کنن.
اسفناج واسه کودکان کماشتها و کودکانی که از رشد عقب موندهان بسیار به درد بخور میباشه.
هضم اسفناج آسونه.
کسائی که نقرس دارن از خوردن اسفناج دوری کنن.
اسفناج پخته شده رو زیاد نگه ندارین چون در اون تغییرات شیمیایی ایجاد میشه و تولید سم میکنه.
اسفناج واسه کسائی که دپرس هستن یا احساس خستگی و گرفتگی میکنن خوبه.
اسفناج واسه خانومهایی که دردهای قاعدگی دارن به درد بخور میباشه.
خانومهایی که یائسه شدهان خوردن اسفناج رو یادشون نره.
جویدن اسفناج دندونها و لثه رو محکم میکنه.
یه غذای خوشمزه با اسفناج: بعد از اینکه برنج رو صاف کردین اول یه مقداری برنج بعد یه لایه اسفناج خام هم اینکه گوشت چرخ کرده گوسفند که کمی سرخ کرده باشین دوبارهً لایه برنج بعد باز یه لایه اسفناج خام و ادویهجات ریخته بذارین برنج دم بکشه.
اسفناج رو خام میان خمیر بذارین و در فر یا روغن کنجد بپزید.
واسه نابود کردن کرمها اول به مدت ۲۰ ساعت چیزی نخورین بعد اسفناج رو با مقدار بسیار کمی آب، آب پز کنین کمی نمک هم به اون بزنین بخورین.
کسائی که سرطان معده دارن میتونن قبل از هر غذا یه چهارم استکان آب اسفناج بخورند.
واسه آرامش درد نیش زنبور و خوابیدن ورم اون ضماد پخته اسفناج رو بذارین.
اسفناج پخته واسه سرفههای خشک، آسم و گرفتگی صدا خوبه.
همونطور که گفته شد خوردن اسفناج خطر دچار شدن به سرطان رو بسیار تخفیف میدهد به دلیل داشتن منیزیم از پیشرفت سرطان جلوگیری میکنه.
کسائی که مریضی قند دارن اسفناج خام رو در برنامه غذایی خود بذارن.
کسائی که کارای فکری دارن قبل از غذا سالاد اسفناج بخورند.
روش درست کردن سالاد اسفناج: اسفناج + تره + کمی لیموترش + کمی ذرت آب پز + کمی نمک + کمی فلفل قرمز.
یه غذای خوشمزه دیگه: اسفناج + جوونه گندم آب پز و کمی جعفری و آبلیمو.
یه صبحونه مقوی و خوشمزه: اسفناج ۲۰۰ گرم + تخممرغ یه عدد + پیاز یه عدد + روغن کنجد یا زیتون. اول پیازداغ بعد اسفناج رو داخل پیاز داغ تفت داده اون وقت تخممرغ رو روی اونها بشکنید و ادویه فراموش نشه.
واسه درمان یرقان عصاره اسفناج رو با شکر مخلوط کرده بخورین.
واسه سنگ مثانه، آب اسفناج همراه آب میل شه.
واسه سر باز کردن دمل از ضماد پخته اسفناج استفاده کنین.
سردردهایی که در اثر مشکل گوارشی و سوء مزاج هست باید آش اسفناج که کمی در اون گشنیز ریخته شده خورده شه.
واسه سردردهایی که در اثر مشکلات صفراویه میتونن اسفناج رو با آبلیمو یا آب غوره بخورن.
مریضایی که گرفتار به سرسام صفراوی هستن اسفناج رو در کره گاو و یا روغن بادام پخته کرده با کمی تمبرهندی یا آلوترش بخورن.
واسه سرسامهای سوداوی از اسفناج با ماش پوست گرفته و جو و روغن بادام شیرین و کمی تخم خشخاش آش درست کرده بخورن.
کسائی که دچار مریضیهای پروستات شدهان اسفناج رو در برنامه غذایی خود بذارن.
کسائی که حبسالبول شدهان روزانه سه بار هر بار سه قاشق غذاخوری آب اسفناج بخورن.
خوردن اسفناج همراه غذا بوی بد دهن رو از بین میبرد.
کسائی که دارای مزاج سرد هستن اسفناج رو با دارچین بخورند.
واسه درمان کک مک آب اسفناج رو با روغن زیتون مخلوط کرده بهصورت بمالید. هماینجور اسفناج رو با زیتون بهصورت سالاد بخورین.
خوردن اسفناج به راحت بودن زایمون کمک میکنه.
کسائی که تصلب شرائین دارن اسفناج رو در برنامه غذایی خود بذارن.
واسه پاک کردن برق لباسهای مشکی یا خوشرنگ کردن اون لباس اونو با آب اسفناج پخته و آب بشورید.
اسفناج واسه کسائی که چشمهاشون در مقابل نور ضعیفه به درد بخور میباشه.
جوشونده اسفناج همراه آب دفع کننده سنگ کلیه است.
واسه کسائی که دچار مریضی سینه پهلو شدهان (ورم ششها و چرکی شدن ریه رو سینه پهلو می گن) از آش اسفناج استفاده کنن.
خوردن اسفناج پخته کمر درد رو آرامش میدهد.
جهت گلودرد آب اسفناج چه پخته شده چه خام با کمی نمک مخلوط و غرغره کنین.
یه محلول واسه جلوگیری از ریزش مو: برگ اسفناج ۳۵ گرم + برگ شاهی ۱۵ گرم + ۵ گرم روغن زیتون مونده در ۷۰۰ میلیلیتر الکل طبی ۲۵ درجه بذارین ۱۵ روز بمونه، بعد محلول رو صاف کرده و موهای سر رو قبل از رفتن به حموم با اون ماساژ بدین.
واسه رشد مو اسفناج رو در مخلوطی از روغن کنجد و زیتون مونده جوشونده بعد روغن رو به سر بمالند.
مادران شیرده واسه افزایش شیر میتونن از اسفناج استفاده کنن.
سکرتین موجود در اسفناج باعث هضم آسون غذا میشه.
واسه جوش خوردن سریع شکستگیهای استخوانی از اسفناج استفاده کنین.
بهخاطر وجود ید در اسفناج واسه بیماران به گواتر خیلی خوبه.
واسه رفع خارش بدن آب اسفناج تازه رو به بدن بمالید.
کسائی که سوزش ادرار دارن یا قطرهقطره ادرار میکنن، ۵/۶ گرم تخم اسفناج رو در ۵۰۰ سیسی آب جوشونده در سه نوبت بخورین.
کسائی که وسواس دارن اسفناج رو به غذای روزانه خود اضافه کنن.
تخم اسفناج واسه طحال ضرر داره.
اسفناج رنگ چهره رو باز میکنه.
اسفناج تقویت کننده اعصابه.
کسائی که بواسیر دارن تلاش کنن از اسفناج زیاد استفاده کنن چون اسفناج باعث تخلیه سریع روده میشه.
کسائی که انسداد مجاری ادرار دارن اسفناج رو با روغن بادام مخلوط کرده بخورن.
کسائی که فشارخون دارن و سردردهای به وجود اومده به وسیله اون اسفناج و کدو رو بهعنوان غذا انتخاب کنن.
کسائی که مریضی سل دارن از جوشوندهی آب اسفناج استفاده کنن.
کسائی که تصلب شرائین دارن از اسفناج استفاده کنن.
واسه آنژین قلبی از دمکردهی تخم اسفناج شه. (در روز از ۵ گرم و به مدت ۷ روز بیشتر استفاده نشه).
منبع : hidoctor.ir